Thursday, December 13, 2007

İnsan Hakları Başkanlığı eylem planı hazırlıyor

“14 bin üyemiz var ama, bazı illerde adeta hayat yok” Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Fendoğlu, insan hakları kurullarında reform öngören eylem planı hazırlandığını açıkladı.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu “İnsan hakları savunuculuğu ‘salla başı al maaşı’ deriz ya yani memur zihniyeti, bu zihniyetle götürülemez bir alandır” dedi.

İnsan Hakları Başkanlığının üzerinde duracağı ‘Eylem Planı”na da değinen Prof. Dr. Fendoğlu şunları şunları söyledi: “İl ve ilçe hakları kurullarının reforme edilmesi, burada bazı değişikliklere gidilmesi gerekir. Bu kurulların başında valilerimiz, kaymakamlarımız var. Bu kurullarda en az 15 kişi var. Planladığımız şeyler daha fazla sivilleşmeyi nasıl yapabiliriz ve özellikle sözcülerin sivil olmasını istiyoruz. Bizim il kurul başkanlarımız, vali yardımcılarımız, insan haklarına aşık insanlarımızdan seçilmesi gerekir. Bu konuda araştırma yapıyoruz ve insan hakları kurulları başındaki insanların çok daha aşkla şevkle, insan hakları konusunda çalışması gerekir. Bazı illerimiz çok çok başarılı. Örneğin, İzmir. Ama bazı illerimizde de adeta hayat yok gibi. Bu insan hakları savunuculuğu ‘salla başı al maaşı’ deriz ya yani memur zihniyeti, bu zihniyetle götürülemez bir alandır. Bu sevilmesi gereken bir alan ve seven insanlardan seçilmesi gerekir özellikle bu kurulların başındaki vali yardımcılarımız için bunu söylüyorum.”

Eğitim çalışmaları yaptıklarını da ifade eden Prof. Dr. Fendoğlu, kurullara, insan hakları eğitimiyle ilgili 11 bine yakın CD gönderdiklerini bildirdi.

No comments: