Thursday, December 13, 2007

BM, Türkiye'de dinsel hoşgörüsüzlük olduğuna dair raporları inceliyor

Hollanda Protestan Kilisesi ile Cenevre Dünya Kiliseler Birliği’nin, Malatya’daki cinayetleri işaret ederek Türkiye’de din özgürlüğünün bulunmadığı yönündeki şikayeti üzerine Birleşmiş Milletler harekete geçti. BM raportörü, Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak Türkiye’den bilgi ve belge istedi. Dışişleri Bakanlığı endişeli.

Birleşmiş Milletler Dinsel Hoşgörüsüzlük Özel Raportörü’nün başvurusu üzerine Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Hasan Göğüş imzalı bir yazı ile Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı gönderdi. Yazıda “Ülkemize karşı bir kampanyaya dönüşmekte olan bu konu hakkındaki sivil toplum kuruluşlarının iddialarının ivedilikle yanıtlanması uygun olacaktır. Bu nedenle Malatya’da işlenen cinayetle ilgili soruşturma süreci hakkında bakanlığımızın bilgilendirilmesini istiyoruz” dendi.

DIŞİŞLERİ ENDİŞELİ
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı da, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nden dava dosyasını isteyerek gerekli belgeleri hazırlayıp Dışişleri Bakanlığı’na iletilmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Bütün bu gelişmelerin Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’de başını ağrıtacağı belirtiliyor.

NTVMSNBC

No comments: