Monday, December 10, 2007

AB'nin destek parasından şüphelenen Şimşirli Köyü pişman

"AB bize niye durup dururken para versin, bunun altında kesin bir şey var." diyerek AB hibesi almayı reddeden, ama sonra pişmanlık duyarak yeniden müracaat eden Rizeli köylülerin 350 bin avro hayali bitti. AB'nin merkezi Ankara'da bulunan Merkezi Finans ve İhale Birimi, Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Şimşirli Köyü'nün başvurusunu reddetti.
Şimşirli muhtarı Necmi Şimşek'in girişimiyle, kaymakamlık AB hibesi kullanılarak köye kanalizasyon ve arıtma tesisi kurulması için proje hazırlamıştı. 350 bin avroluk proje, ön elemeden geçti, ancak köylülerin şüpheciliğine takıldı. Karşı çıkan köylüler, "AB bize niye durup dururken para versin, bunun altında bir şey var" diyerek proje için arazilerini vermeyeceklerini açıkladı. Yeni arazi de bulunamayınca rafa kalkan proje, İkizdereli vakıf ve derneklerin devreye girmesiyle yeniden gündeme geldi. Şimşirli Köyü, başvuru tarihinin bittiği gün, mazeret bildirip dilekçe vererek, projenin tamamlanabilmesi için ek süre istedi.
Rize Valisi Kasım Esen, "Ortada bir proje olmadığı için bir para tahsisi söz konusu değil. Buraya para aktarılamayınca Rize, Artvin, Giresun ve Ordu illerinde hazırlanan diğer projelere daha fazla kaynak aktarılmış oldu" dedi. Muhtar Necmi Şimşek buruk: "Ben çok mücadele ettim. Ama olmadı. Yine de paranın Karadeniz'de diğer projelere aktarıldığını öğrendim. En azından geri gitmedi, tek tesellimiz bu."

No comments: